? اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِي
? گمراهی دینی در صورتی است که انسان خدای خود را به نحوه صحیحی عبادت نکند و دنیا را جایگاه خود بداند و اهمیتی به عبادتهای مسلمانها و دیندارها ندهد.
همه اینها در صورتی است که حجت بالغه الهیه که از طرف پیامبر اکرم برای ما معین شده، شناخته نشده باشد. اول و آخر گمراهی در گم کردن حجت خدا خلاصه میشود.
? مرحوم سید بن طاووس- اعلی الله مقامه- درباره این دعای آخر مفاتیح به نام دعایی که در زمان غیبت خوانده میشود، فرمود که اگر هر یک از اعمال عصر را فراموش کردی یا عذری داشتی، سعی کن که این دعا فوت نشود و حتماً خوانده شود.
بعد برای اثبات این مطلب فرمود ما به فضل الهی به این مطلب آگاهی یافتهایم. این فضل الهی یعنی چه؟ یعنی ما توانستهایم با اخلاص با حجت خدا ارتباط داشته باشیم.
? همچنین بحرالعلوم که زمانش به زمان ما نزدیکتر است در حدود دویست و اندی سال است، که آن شخصی که با آن جناب بود شب دنبال او رفت و دید در سرداب مقدس سامراء صدای همهمه و گفت و شنود میآید. بعد ملتفت شد که هیچ کس نیست. بنابراین مرحوم بحرالعلوم با آقای خودش ارتباط داشته.
❌ مشکل ما در اثر دولت منحوس و ملعون و خبیث پهلوی دست نشانده انگلیس- که خدا عذاب انگلیس را آن به آن زیاد کند- بیشتر شده، این بر ما مسلط شد و با توسلات و با زیارتها و با دسته داشتن عزاداران مخالفت کرد و درصدد بود که بقیه مسائل دینی را هم از بین ببرد.
این تشیعی که در ایران و در قسمتی از عراق و لبنان هست بحمدلله،- خدا انشاءالله وسعتش بدهد- به طور آسان فراهم نشده.
♦️ در هر صورت حالا ما که حوزوی هستیم باید این مسائل را مطرح کنیم و نتیجهگیری کنیم. مشکلترین و مهمترین پایه دین تحقیق در مذهب و همین دانستنهاست.
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی